1800 REPLAS 

1800 737 527

TwitterFacebook

The new Science Learning Centre at Xavier College, SA, was designed using sustainable building principles and incorporating energy efficient materials.
The addition of three recycled-plastic Premier settings to the external veranda has created a beautiful outdoor learning area. David Costin, Property Services Manager, says, ‘This area overlooks our horticulture area and provides a pleasant environment for our students’. David says the look and style of the new settings not only complement the new building, but will also educate students about the use of recycled products.

Brisbane City Council has been one of the first to take advantage of our new range of brown products. The council wanted to create an outdoor lunch and meeting area, but any solution needed to be mindful of the heritage listed tree root system.

Replas was able to provide a floating, two level deck, which has no piers going into the ground. Brown was chosen as the colour for the Enduroplank™, and black was used for the edging, creating a clean, stylish look. Because of the unusual shape of the platforms, furniture was custom built to accommodate the angles and lengths.

Council staff now has an outdoor area that is not only neat and comfortable, but helps protect the integrity of the trees.

 

 If you’re looking for a bench with a little extra style our new Oval Bench may be just the thing. Designed to lend a relaxed yet modern feel to your outdoor area the Oval is perfect in any setting.

The Oval is available in a variety of lengths up to 3.6 metres and is wide enough for people to sit on both sides making it the ideal choice for your outdoor area.

Before

After

There’s nothing we like more than heading down to our favourite beach to soak up some summer sun.

Clovelly Beach, NSW, is a small and tranquil beach, popular with family groups and the elderly. When its old timber disabled ramp was in need of repair, Randwick City Council chose to use recycled-plastic materials to refurbish the deck, kick rails and posts.

The council said they wanted a ramp that could, ‘withstand long term damage caused by sea water, and offer a safer surface for beachgoers’.

The use of our new brown Enduroplank™ has produced a stunning result and will be enjoyed by the community for many summers to come.